Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok
Termékek

A kontaktlencse ápolása tisztításból és fertőtlenítés-tárolásból áll. Ma már olyan többfunkciós oldatok vannak forgalomban amelyekkel egy lépésben végezhetjük el az ápolást. A felületi tisztító és fehérjeoldó hatásuk gyengébb ezért bizonyos esetekben kiegészítő ápolásra (enzimes tisztítás, fehérjeoldás) van szükség a multifunkcionális oldatok mellett.

 

 A tartósítószer-mentes ápolószer előnye, hogy az ápolószerből nem kerülhet semmilyen lerakódás a lencse felszínére, illetve annak szerkezetébe nem épülhet be. Ez kiemelt jelentőségŨ a szilikon-hidrogél alapanyagok esetében.

 

Az oldatok használata elkerülhető a naponta eldobható és a 30 napos, kiterjesztett viselésŨ lencse esetén. A tárolókat havonta cserélni kell. A lágy lencsék sokkal gondosabb ápolást igényelnek a felrakódások, szakadékonyságuk miatt.

 

 

Tárolás során a lencséket mindig nedvesen kell tartani. Viselés nélkül hosszabb ideig való tárolás esetén az ápolófolyadék tartalmazzon nem elbomló fertőtlenítőszert, amit legalább 2-3 naponta cserélünk.
A lencsékhez csak tiszta kézzel szabad nyúlni.

 

A napi eldobható lencsék alkalmi viselése főleg sportolásnál, szórakozásnál ajánlott.

 

Bejelentkezés

Belépés


Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok