Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok
Termékek

A kontaktlencse ápolása tisztításból és fertőtlenítés-tárolásból áll. Ma már olyan többfunkciós oldatok vannak forgalomban amelyekkel egy lépésben végezhetjük el az ápolást. A felületi tisztító és fehérjeoldó hatásuk gyengébb ezért bizonyos esetekben kiegészítő ápolásra (enzimes tisztítás, fehérjeoldás) van szükség a multifunkcionális oldatok mellett.

 

Az oldatok használata elkerülhető a naponta eldobható és a 30 napos, kiterjesztett viselésŨ lencse esetén. A tárolókat havonta cserélni kell. 

 

Tárolás során a lencséket mindig nedvesen kell tartani. Viselés nélkül hosszabb ideig való tárolás esetén az ápolófolyadék tartalmazzon nem elbomló fertőtlenítőszert, amit legalább 2-3 naponta cserélünk.
A lencsékhez csak tiszta kézzel szabad nyúlni.

 

általában a napi viselés (12-14 óra) a legelterjedtebb. Még panaszmentesség esetén is kerülni kell a napi 16 órát meghaladó viselést. A szokásos viselési időt le kell rövidíteni, ha huzamosabb ideig nem viselte a lencsét, vagy hosszabb időn át poros, száraz meleg helyen tartózkodik.

A kiterjesztett viselés azt jelenti, hogy a speciális lencsét éjszakára sem kell levenni. Típustól függően akár egy hónapig is folyamatosan viselhető.

Bejelentkezés

Belépés


Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok