Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok
Termékek

A világ lakosságának 50%-a látáskorrekcióra szorul. A kontaktlencsék egyre gyakrabban helyettesítik a szemüveget, tekintettel a számos előnyre, amelyet nyújtanak, valamint az egyre magasabb színvonalú gyártási technológiára és nyersanyagokra.

általában a fiatalok használnak kontaktlencsét, bár a legújabb kutatási eredmények – az egynapos viselésŨ progresszív lencsék kifejlesztése miatt konkurenciát jelentenek a szemüveggel szemben a 45 év fölöttieknek is.

 

Mivel minden páciens egyéni módon reagál a különböző típusú lencsékre, kiválasztásukkor szigorúan meghatározott szemészeti vizsgálatokra van szükség. Először előzetes vizsgálatot kell végezni a lencsék kiválasztásához. A lencse szemre illesztése után 30 perc elteltével kerül sor az első ellenőrzésre, amikor a páciens szemének reakcióját vizsgálják. Háromhavonta szükséges kontrollvizsgálat. Ez a folyamat garantálja a megfelelő lencseválasztást mindenki számára.

 

A kontaktlencséket gyakran alapvető látáskorrekciós eszköznek ajánlják. Ez mindenekelőtt azokat érinti, akiknek nagy mértékŨ látáshibájuk (+/- 6,0 D fölött) van. Ennek főleg az az oka, hogy a szemüveg természetellenes mértékben kicsinyíti vagy nagyítja a látott képet. Hasonló a helyzet abban az esetben, amikor a két szem hibája között 3,0 D-nál nagyobb eltérés van. Ilyenkor gyakoriak a problémák a sztereo látással, mivel nagy különbség van a jobb és bal szemmel látott kép között.

 

A kontaktlencsék sok előnnyel rendelkeznek. Alapvető értékük az a tény, hogy tökéletes látást biztosítanak minden légköri viszony esetén, a látómezőt pedig nem korlátozza a szemüvegkeret. Szemüveg viselésekor, főleg nagy mértékŨ hibánál a látott kép kicsinyített vagy nagyított. A látott kép kontaktlencse viselése esetén természetes nagyságú. A kontaktlencse viselése akkor is ajánlott, amikor korlátlan látótérre van szükség és amikor a szemüveg az orról lecsúszva nem nyújt megfelelő biztonságot (pl. a magasban dolgozóknál). Természetesen mindenki viselhet kontaktlencsét, akiknél nem állapítottak meg ellenjavallatot és akik ki akarják használni a kényelemérzetet és teljes látáskorrekciót, amit a lencsék biztosítanak.

 

A látáshibával rendelkezők egyúttal megváltoztathatják külsejüket is. Léteznek kissé színezett lencsék, amelyek mélyítik a szivárványhártya természetesen világos árnyalatát, valamint olyan, teljes fedőképességŨ lencsék, amelyek teljesen megváltoztatják a szemszínt. Tökéletes látásúak is megváltoztathatják a szemszínüket a színezett lencséknek köszönhetően. Nekik készültek a színes, dioptria nélküli, ún. plano lencsék.

 

 

Bejelentkezés

Belépés


Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok