Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok
Termékek

A mŨanyag lencsék anyaga viszonylag könnyen karcolódik, erre találták ki a felületkeményítő rétegeket, amelyek jelentősen csökkentik a karcolódás veszélyét. Az antireflex bevonatok mindig felületkeményítéssel kombinálva kerülnek a lencse felszínére. A Tokai a felületkezelési eljárások elismert szakértője, különösen a magas törésmutatójú lencsék tekintetében. Ehhez a szakértelemhez a Tokai által kifejlesztett legkorszerŨbb technológia társul.

Minden törésmutatóhoz más kezelési eljárás

A Tokai az „azonos törésmutatók” technológiáját alkalmazza. Ennek lényege, hogy minden egyes törésmutatóhoz más felületkezelési eljárást rendel hozzá, és ezáltal messze jobb teljesítményt biztosít az átlátszóság és az adhézió tekintetében. A kemény vagy többrétegŨ bevonatot adó felületkezelési eljárásokat minden egyes alapanyag esetében újra megvizsgálják, különösen a magas törésmutatójú lencséknél, amelyek speciális módszereket igényelnek.

PGC (Pro Guard Coating, Pro Guard bevonat):

Tükrözésgátló, foltmentes, víz- és portaszító bevonatot biztosító kezelés
A Tokai PGC kezelési eljárása segítségével nagy simaságú, víz- és zsírtaszító tulajdonságokkal rendelkező felületek hozhatók létre, amelyek kevésbé piszkolódnak, és tisztításuk is könnyebb.
A PGC felületkezelési módszerek jelentős mértékben javítják a látásminőséget, mivel a lencsék hosszabb időn keresztül maradnak tiszták.

SPS (Super Power Shield):

Maximális karcállóság
A Tokai által bevezetett új SPS felületkezelési eljárás egyesíti magában a nagyobb hatásfokú tükrözésgátlás és a víztaszító bevonat előnyeit, valamint lényegesen megnöveli a lencsék karcállóságát. A lencsék fokozottan védettek, és hosszabb időn keresztül maradnak újszerŨ állapotban. Az 1,76-os törésmutatójú lencsék rutinszerŨen SPS bevonatot kapnak.

Színárnyalatok

A Tokai mind a kemény, mind a többrétegŨ bevonatokat biztosító felületkezelési eljárásoknál az azonos törésmutatók technológiáját alkalmazza a színezett lencsék esetében, és az alkalmazott kezelési eljárás típusát a törésmutató szerint választja meg; ez mind a színtartósság, mind a színezés homogenitása tekintetében jobb eredményt biztosít.

Alapanyagok
Anyaguk szerint két nagy csoportra oszthatók a lencsék, úgy mint, üvegre és mŨanyagra (polikarbonát). Mindkét lencse fajtának vannak előnyei és hátrányai.

Az üveglencse nem karcolódik össze, mégis egyre kevesebben választják, hiszen egy erősebb dioptria esetében már jelentős súlya van. Hátránya közé sorolható, hogy eltörhet.

A mŨanyaglencse egyre népszerŨbb, elsősorban a kis súlya miatt. Mivel felülete könnyen karcolódhat különféle felületkezelésekkel érdemes biztosítani a tartósságát. A dioptria tekintetében további választás előtt állunk, hiszen egy közepes vagy erős dioptria esetén el kell gondolkodnunk a lencse vastagságán is, az elkészítendő szemüvegsúly miatt. Természetesen minél nagyobb az adott dioptria, annál vékonyabb lencsét célszerŨ választani. A mai gyártási technikáknak köszönhetően már a vékonyított szemüveg lencsék is szóba jöhetnek, egészen magas adatok esetén is esztétikus, vékony szemüveget lehet készíteni mŨanyag lencséből.
 

Bejelentkezés

Belépés


Regisztráció

Elfelejtett jelszó

Főoldal
Optika bemutatása
Akciók
Szolgáltatások
Törzsvásárlóinknak
Elérhetőségek
Olvasó sarok